Gnocchi

Provade att göra gnocchi för första gången. Såå lätt och såå gott!
Serverade dem med en delikat sås av: bacon, vitlök, grädde och basilika! Ska absolut göras igen 😀

Gnocchi

Gnocchi    4 port.

1 kg potatis (10-12 medelstora)
2 ägg
2,5 dl glutenfri mjölmix
1 tsk salt
vitpeppar

Sås:
2 paket bacon à 140 g
4 stora vitlöksklyftor
1 kruka färsk basilika
5 dl vispgrädde
2 dl mjölk
chili flakes
svartpeppar
salt

Skala och koka potatisen.

Medan potatisen kokar:
Skär baconet smått; finhacka vitlök och basilikan.

Pressa potatisen med en purépress, eller riv den på den fina sidan på rivjärnet, ner i en bunke.
Blanda den pressade potatisen med ägg, ca 3 dl mjölmix, salt och vitpeppar.
Arbeta snabbt ihop degen.
Forma degen till en rulle, knåda i mer mjöl om den är kladdig och skär den i 8 lika stora bitar.
Rulla bitarna till en lång korv 2 cm i diameter, skär i 1,5 sms-bitar.
Mjöla händerna och rulla varje bit på baksidan av en gaffel, så de blir randiga.

Koka upp 3 liter vatten i en stor gryta och ha i 1 msk salt.

Stek baconet i en wok.
När det börjar få lite färg har du i vitlöken.
Häll på grädde och mjölk.
Krydda efter smak.
Låt puttra på lägsta värmen medan du kokar gnocchin.

Lägg i en fjärdedel av gnocchin i det stormkokande vattnet, de ska flyta upp till ytan och sedan koka i ca 1 minut.
Ta upp dem med hålslev, lägg i en skål med lock och koka resten.

Blanda i basilikan i såsen och servera. 🙂

Print Friendly, PDF & Email