Jag var så sugen på Shepherd’s pie, men hade lite chorizo jag behövde göra slut på, så jag gjorde en Shepherd’s chorizo pie 🙂
Den vänstra är med fluffigt blomkålsmos (LCHF) och den högra med potatis- och palsternacksmos.
En god och trevlig variant på en mumsig klassiker (Y)
Shepherd’s chorizo pie 4 port.
3 chorizos
2 dl strimlad purjolök
1 stor finhackad vitlöksklyfta
1 spansk peppar, skivad
2 msk tomatpuré
1 msk Worchestershiresauce
salt
svartpeppar
10 potatisar
1 stor grovt palsternacka
1 msk smör/margarin
1 dl mjölk
potatisvatten
salt
svartpeppar
eller:
8 dl vatten
1 stor fint råriven palsternacka
1 msk smör/margarin
salt
svartpeppar
pulvermospulver
eller om du hellre vill ha ett fluffigt blomkålsmos:
1 blomkålshuvud, grovrivet
3 ägg
1 dl grädde
salt
svartpeppar
Sätt ugnen på 225°C
Skala och tärna potatisen.
Låt koka till den nästan är mjuk.
Riv palsternackan grovt och ha i den och låt koka med potatisen.
Sila av vattnet i en kastrull/kanna.
Krydda och ha i smör och mjölk.
Mosa och rör samtidigt med en mosstöt.
Späd till önskad konsistens med potatisvattnet. (Detta är hemligheten till det perfekta moset)
eller:
Koka upp vattnet med finriven palsternacka, smör och kryddor.
Vispa i pulver till lagom tjocklek.
eller:
Koka upp en liter vatten.
Häll det över den rivna blomkålen.
Låt stå 5 min.
Häll av allt vatten.
Blanda i ägg, grädde och kryddor.
Strimla chorizon i 5 mm-stavar.
Fräs chorizon, när den börjar få färg har du i purjolök och vitlök, bryn en stund till.
Ha i resten, låt koka ihop i ca. 5 min.
Bred ut chorizoröran i botten på en form.
Bred ut moset ovanpå, gör lite mönster m en gaffel.
Gratinera tills den får lite färg ca. 20 min.
Smaklig måltid 🙂