Indisk fläskgryta

Blev inspirerad av indiskt härom veckan. Idag hade jag min go’a pappa här på middag och bjöd honom på en indisk fläskgryta med chili, mango chutney och massa gott. Till det ett ris kokt med fintärnade morötter och spenat. Jättegott 😀

Indisk_fläskgryta

Indisk fläskgryta   4 port.

600 g fläskkött (jag hade innerfilé)

Kryddpasta
100 g cashewnötter
2 msk rapsolja
1 msk ingefära, färskriven
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk mango chutney
1 tsk tandoori
1 tsk spiskummin, malen
1 tsk koriander
2 msk honung, flytande
1 tsk salt
vitpeppar
2 tsk Srirachasås (stark chilisås)

olja till stekning
400 g kokosmjölk
250 g tomater, passerade
1 grönsaksbuljongtärning

Börja med kryddpastan och mixa cashewnötterna, blanda alla ingredienser till en tjock smet.
Skär fläsket i sockerbitsstora tärningar.
Lägg köttet i kryddpastan och låt marinera ett par timmar.

Sätt på riset.

Värm lite olja i en wokpanna och fräs köttet.
Tillsätt buljongtärningen, kokosmjölken och de passerade tomaterna och låt puttra på medelvärme ca 15 minuter.
Servera med ris och sallad och garnera gärna med cashewnötter och hackad bladpersilja.

Print Friendly, PDF & Email