Köttfärs- och baconroulade

Idag valde svärsonen mat: Köttfärsroulade med klyftpotatis, morötter och persilladeyoghurt 😀 Jättegott!

Köttfärsroullad

Köttfärs- och baconroulade   3 port.

1 paket bacon
400 g nötfärs
1 ägg
1 finhackad gullök
3 pressade vitlöksklyftor
1 msk sambal oelek
1 msk tomatpuré
salt
svartpeppar
herbamare

Krydda och blanda färsen med ägg och lök.
Lägg ut baconet på en skärbräda och bred över köttfärsblandningen uppepå och rulla ihop baconet.
Placera rullen i en smord limpform och in i ugnen. Ca. 25 min på 225°C. Ta ut den och ska vara 70°C.

Gör gärna en god sås av skyn som blir.
Vät över den på en skärbräda och skiva upp den.

Print Friendly, PDF & Email