Äppelpaj

Det bästa med hösten är äpplena! Japp, The Crazy Apple Pie Lady är igång igen 😀
Så typiskt med ljuset dock, solen sken när vi skulle äta, lägger upp, solen i moln, fotar, äter… Solen skiner igen! 🙁  Men gott var det!!! 🙂

Äppelpaj  
Äppelpaj   8 port.

4-5 äpplenappelpaj3
0,5 dl socker
1,5 tsk kanel
2 msk flytande margarin

100 g smör/margarin
1 dl socker
1,5 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 msk vatten

Sätt ugnen på 200°C.

Skala och klyfta äpplena i klyftor, dela dem på 3-4 bitar.
Häll dem i en pajform ca. 25 cm ø
Häll över socker, kanel och margarin.
Blanda runt detta så alla ytor på äpplena täcks.

Vispa smör/margarin, mjöl, havregryn och socker med elvisp.
Vispa i vattnet till en smuldeg.

Finfördela detta över äppelblandningen.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 25 min. tills den fått en mörk gyllenbrun färg.

Servera direkt med vaniljvisp, lättsmält vaniljglass eller vanilj-crème fraîche!

Vanilj-crème fraîche
Blanda i vaniljsocker i lätt-crème fraîche efter smak.
1 tsk per dl tycker jag är lagom.

Print Friendly, PDF & Email