Yakiniku

Idag testade jag att göra Yakiniku, mycket gott, men tål någon liten receptändring för framtiden. 😀

Yakiniku

Yakiniku     4 port.

500 g tunt skivat nötkött t.ex. oxfilé/entrecôte
1,5 dl msk japansk mörk soja
4 msk råsocker
1,5 dl finskuren purjolök
2 msk finhackad vitlök
½ grovrivet päron
1 grovriven morot – valfritt (jag tog den för lite mer fyllighet)
1 msk finhackad färsk ingefära
½ finstrimlad chilifrukt
svartpeppar

1 msk sesamolja
2 dl vatten
2 msk maizenaredning

1 msk rostade sesamfrön

Skiva helst köttet frostigt, för att få så tunna skivor som möjligt.

Förbered alla grönsaker.
Blanda alla ingredienser utom sesamolja, vatten och maizena.
Låt köttet marinera i minst 30 minuter.

Sätt på riset.
Rosta sesamfröna i torr het wokpanna.

Stek köttet med marinaden hastigt i sesamoljan.
Häll på vattnet och maizena och låt koka ihop till en sås.

Servera med jasminris till.

Print Friendly, PDF & Email