Idag bakade jag rom- och havtornsmuffins. De blev jättegoda! Inspirationen fick jag av en kaka min svärfars fru bakade för flera årsedan.
Rom- och havtornsmuffins
Form ca 1,5 liter eller 12 st muffins
Ugnstemperatur 175 °C för kaka/ för muffins 220 °C
150 gr margarin eller smör
2 dl mörkt socker
2 ägg
2,75 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
½ dl mörk rom
1,5 tsk vaniljpulver
10 havtorn i varje muffins
Gräddningstid ca 35-40 min.
Gör så här:
Sätt på ugnen på 175 °C för hel kaka/ för muffins 220 °C.
Smörj och mjöla formen.
Rör fett och socker poröst med elvisp.
Tillsätt äggen och rör om.
Smaksätt med vaniljsocker.
Rör ner mjölet blandat med bakpulvret.
Häll i rommen.
Häll smeten i formen.
Tryck ner havtornen.
Grädda i mitten av ugnen 35-40 min. / för muffins ca 11-13 min.
Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.