Räk- och färskostomelett

Inatt när jag inte kunde sova låg jag och funderade på dagens middag. Jag kom fram till att jag skulle göra något med räkor, sedan somnade jag visst, för när jag vaknade hade jag drömt om räk- och färskostomelett! Och det fick det bli. Ojoj så god den blev 🙂 Utmärkt för dig som gillar LCHF!

Räkomelett

Räk- och färskostomelett   2-3 port.

4 st ägg
1 dl matlagningsgrädde
100 g färskost med vitlök och örter
Havssalt, efter smak
Peppar, efter smak

200 g skalade räkor
1 näve finstrimlad purjolök
2 nävar bladspenat
några paprikaringar
1 st tomat, i tunna skivor

Sätt ugnen på 190°C.
Vispa ihop ägg, ost och grädde i en bunke.
Smaksätt med salt och peppar.
Smörj en teflonform med olja/margarin
Lägg i räkor, spenat och lök.
Häll över äggsmeten
Lägg tomat- och paprikaskivorna uppepå.
Ställ formen mitt i ugnen, baka omeletten ca 25 minuter, tills äggsmeten stannat.
Toppa med salt och peppar

Print Friendly, PDF & Email