Rabarbersaft

Man ska ju hitta på saker på hemestern. Idag oljade vi trappen och kokade rabarbersaft. Den blev jättegod! ???⛅️



Rabarbersaft  ca. 1,2 l

600 g rabarber
7-8 dl vatten

3 dl vatten

4 dl socker
1 krm salt
1 krm natriumbensoat (konserveringsmedel, kan uteslutas)

Skiva rabarbern.
Koka upp dem med den första mängden vatten.
Låt koka 15 min.
Sila av saften i en kanna.
Koka upp rabarberna igen med den andra mängden vatten, s.k. eftersaft.
Låt koka 5 min.
Sila av saften i kannan.
Häll tillbaka saften i kastrullen med socker, salt och natriumbensoat.
Låt koka upp och tills sockret smält.
Häll upp saften i väl rengjord flaska (jag sköljer mina med 1 msk vodka innan jag häller i saften), förslut den direkt.
Klart! ??

Print Friendly, PDF & Email