Limepannacotta med lime- och mandarincoulie 4 port.
Pannacotta:
2,5 dl vispgrädde
1 dl gelésocker
2 tsk vaniljsocker
1 lime
Lime- och mandarincoulie:
1 lime
1 mandarin
1/2 dl vatten
1 dl gelésocker
Gör pannacottan först
Blanda grädde, gelésocker och vanilj i en kastrull, låt koka upp, låt koka en minut. Obs! Vispa i botten HELA tiden så det inte bränner fast.
Ställ åt sidan och låt svalna lite.
Medan den svalnar river du skalet av en tvättad lime och pressar ur saft och fruktkött.
Vispa ner limeskal, saft och fruktkött i gräddblandningen.
Häll upp i fyra portionsskålar/glas.
Ställ in dem i kylen två timmar.
Tvätta och riv skalet av en lime och en mandarin, pressa ur saft och fruktkött.
Häll detta med vatten och socker i en kastrull.
Låt koka upp, låt koka en minut. Obs! Rör försiktigt HELA tiden så det inte bränner fast.
Ställ åt sidan och låt svalna lite.
Häll upp ovanpå pannacottan.
Ställ in dem i kylen en timme att stelna.
Dekorera med ett blad citronmeliss.
Njut!