Kyckling i curry

Idag var jag in till stan för att möta nya vänner jag träffat via matgruppen här på FB 😀 Kanontrevligt!!! När vi kom hem gjorde jag ett mycket lyckat försök att kopiera vår favoritkinarestaurangs kyckling i curry. Mums!!!

Kyckling i curry

Kyckling i curry   4-5 port.

4 kycklingfiléer (eller 300 g quorn-/sojabitar)
1 gul lök
2 burkar kokosmjölk
1 burk bambuskott
1 burk minimajs/majskorn eller 3 dl frusna majskorn
2 grönsaksbuljongtärningar
1-2 msk currypulver
salt
svartpeppar
chilipulver

olja
maizenaredning
ris

Strimla löken på längden och kycklingen i tunna skivor.

Sätt på riset.

Hetta upp olja riktigt varm i en wokpanna.
Bryn kycklingen tills den precis börjar få färg.
Ha i löken och bryn lite till.

Blanda i kokosmjölk, bambuskott, majs och buljong.
Krydda efter smak.

Red av såsen med maizenaredning om du vill ha den lite tjockare.

Låt koka ihop och servera med riset.

Print Friendly, PDF & Email