Köttfärsgryta ”turkish style”

Vad ska jag laga för mat? Köttfärsnågonting… Gryta…
Det blev skapande eftersom och resulterade i en köttfärsgryta ”turkish style”.
Gott så in i hoppsan! En 12a av tio enligt min vän som var här 😀

Köttfärsgryta_turkisk

Köttfärsgryta ”turkish style”    4 port.

500 gr nötfärs
2 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk sambal oelek
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl vatten
2 msk tomatpuré
½ tsk koriander
½ tsk spiskummin
1 krm kanel
1 krm malda nejlikor
1 krm mald muskot
1 tsk kyndel

salt
2 msk hackad färsk mynta
1 dl matlagningsgrädde
1 msk maizena redning

ris

Finhacka lök och vitlök.
Skala morötterna och dela dem på längden i fyra stavar, skiva stavarna i halvcentimetersskivor.

Sätt på riset.

Bryn nötfärsen, när den börjar få färg har du i lök och vitlök, bryn lite till.
Häll i resten (utom salt, grädde, mynta och redning)
Låt koka tills morötterna är mjuka, ca 12-15 minuter.
Häll i grädde, mynta och redning.
Låt koka upp och få krämig konsistens.Salta efter smak.

Servera med det nu färdiga riset 🙂

Print Friendly, PDF & Email