Örtlax

Igår såg jag en bild av en laxrätt på en norsk kocks sida. Jag blev väldigt frestad. Som vanligt när man läser ett recept har man inte ingredienserna hemma och får improvisera.
Oooops! Sååå gott det blev  😀

Örtlax

Örtlax med broccolimos och örtsås    4 port.

500 g laxfilé
citronsaft
franska örter
rosépeppar
salt

Gnid in laxen i citron och kryddor.
Låt den stå i rumstemperatur i en timme och dra åt sig smakerna.

Fräs i olivolja på medelvärme ca 4 min. på varje sida.

Förbered sås, broccolimos och potatis medan laxen står.

Sås:
2 dl lättcrème fraîche
1 msk majonäs
1 tsk srirachasås (het chilisås)
1 msk citronsaft
2 msk finhackad bladspenat
1 msk finhackad basilika
1 msk finhackad koriander
rosépeppar
salt

Broccolimos:
2 broccolihuvuden
2 msk smör
2 msk grädde
salt
vitpeppar

Koka broccolin, häll av vattnet, krydda, använd mixerstav och gör ett fluffigt mos.

Servera med valfri potatis. Jag valde att råsteka potatis och broccolistockarna i olivolja och franska örter.

Print Friendly, PDF & Email
Warning: Division by zero in /customers/2/6/d/cafel9.se/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 1379

Kommentera