Köfte – Turkiska köttbullar

Merhaba!!!

När jag gick i gymnasiet umgicks jag mycket med en kille från Turkiet, jag drällde hemma hos dem var och varannan dag. Hans mamma lagade någon av den godaste mat jag någonsin ätit! Hon bjöd mig jämt på middag och öppnade min värld för turkisk mat. Tack för det Gülder ♥

Något av min favorit är: Köfte – turkiska köttbullar och i glaset Ayran. Ljuvligt!

Köfte   Köfte3

Köfte – Turkiska köttbullar   20 st.

500 g nöt- eller lammfärsKöfte2
1 tsk mald spiskummin
1 tsk koriander
0,5 tsk kanel
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk pressad citron
2 msk tomatpuré
1 ägg
0,5 tsk salt
1 tsk svartpeppar

Rulla dem till små ovala bollar 4×2 cm

Fritera i het olja, 5 st. i taget, när de är gyllenbruna är de klara, plocka upp dem med en hålslev och låt oljan rinna av på ett hushållspapper, lägg på ett lock så de inte kallnar.

Servera med ugnsstekt potatis eller bulgur,  sallad, feferoni, vitlöksyoghurt och ett glas Ayran!

Vitlöksyoghurt

2 dl turkisk yoghurtBulgur
2 pressade vitlöksklyftor
2 kvistar finhackad bladpersilja
1 tsk olivolja
salt
svartpeppar

Ayran   1 glas
1 dl naturell yoghurt
½ krm salt
2 dl kallt vatten

Smaklig måltid!

Print Friendly, PDF & Email
Warning: Division by zero in /customers/2/6/d/cafel9.se/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 1379

Kommentera