Äppelpaj med morot och ingefära

Kände mig på experimenthumör. Hade funderat en stund på vad som kunde passa mer i en äppelpaj… Min vän såg väldigt frågande ut när jag sa att vi skulle baka äppelpaj med morot och ingefära i! Väldigt gott måste jag säga att det blev!

Äppelpaj-ingefära-morot

Äppelpaj med morot och ingefära    8 port.

4 äpplen
1 morot mellanstor
1 bit ingefära 1-1,5 cm
1 msk citronsaft
1 tsk kanel
2 msk socker
150 g smör eller margarin
0,75 dl vanligt socker
0,75 dl farinsocker
2,25 dl  vetemjöl
5 dl cornflakes

Sätt ugnen på 200°C.

Skala och klyfta äpplena i tunna klyftor, dela dem på mitten.
Häll dem i en pajform ca. 25 cm ø
Häll över citronsaften, strö över kanel och socker.
Grovriv moroten, ca 1,5 dl.
Finhacka ingefäran ca. 2 msk.
Blanda detta med äpplena.

Vispa smör/margarin, mjöl och socker med elvisp.
Vispa i cornflakesen till en smuldeg.
Finfördela detta över äppelblandningen.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 20 min. tills den fått en gyllenbrun färg.

Servera direkt md vaniljvisp eller lättsmält vaniljglass!

Jättegott!!! 🙂

Print Friendly, PDF & Email
Warning: Division by zero in /customers/2/6/d/cafel9.se/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 1379

Kommentera