Potatispannkaka

En lite matigare variant av ugnspannkaka. På Öland kallas det för ”Lufsa” har jag fått lära mig. 🙂
Servera gärna med knaperstekt fläsk eller bacon till, eller ha det i pannkakan innan gräddning.
Bäst av allt är den snabba tiden att förbereda, ca. 10 minuter!

Potatispannkaka

Potatispannkaka   3-4 portioner

3 st      ägg
4 dl      mjölk
3 dl      vetemjöl
5 st      råa potatisar
1 st      medelstor gul lök
1 tsk    salt
1 krm  nymald vitpeppar

Sätt ugnen på 225°C.
Vispa ihopa ägg, mjöl, mjölk och kryddor till en jämn smet.
Skala och grovriv potatisen, blanda ner i smeten.
Smörj en ugnsform 20x30cm, häll i smeten.
Grädda i ca. 20-25 min. tills den fått en gyllenbrun yta.

Print Friendly, PDF & Email
Warning: Division by zero in /customers/2/6/d/cafel9.se/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 1439

Lämna ett svar