Morotsbröd

Detta recept kommer faktiskt från min favoritserietidning: Bamse! Det är ju förstås Lille Skutts recept 🙂

Morotslimpa    Morotsrutor1

Morotsbröd

½ paket = 2 tsk torrjäst
25 g margarin
2,5 dl mjölk
6 dl vetemjöl eller rågsikt
3 msk sirap
1,5 tsk salt
2 mellanstora finrivna råa morötter

Smält margarinet, häll i mjölken, sirap och värm till 45°C.

Blanda jäst, mjöl och salt. Skala och finriv morötterna.
Rör i vätskan. Blanda i morötterna.
Blanda till en jämn smet.
Jäs den övertäckt ca 30 minuter.

Limpa:Lille Skutt  (i den hade jag rågsikt)
Sätt på ugnen på 200°C.
Knåda degen och forma till en limpa.
Jäs under bakduk ca 30 min.
Snitta limpan med mjölad kniv.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Tag brödet ur pannan och låt det svalna på galler inlindad i bakduk.

Rutor:  (i dem hade jag vetemjöl)
Sätt på ugnen på 225°C.
Platta ut degen med mjölad hand i en smord och mjölad form 20×30 cm.
Jäs under bakduk ca 30 min.
Skär degen med mjölad kniv i 12 bitar. Nagga degen.

Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
Tag brödet ur långpannan och låt det svalna på galler under bakduk.

Print Friendly, PDF & Email
Warning: Division by zero in /customers/2/6/d/cafel9.se/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 1379

Kommentera