Köttfärspaj

De som känner mig vet hur mycket jag ogillar rester… Men vissa rester funkar faktiskt. Däribland är tacoköttfärs. Ifredags åt vi tacos och det blev 2 dl köttfärs över, alldeles lagom för en köttfärspaj till 2-3 personer!

Köttfärspaj

Köttfärspaj   2-3 port.

60 g margarin
1,5 dl vetemjöl
1 msk vatten

2 dl tacoköttfärs
½ dl skivad purjolök
2 nävar bladspenat
100 g färskost
3 ägg
3 msk matlagningsgrädde
1 krm örtkrydda
salt
svartpeppar
1 tomat

Förbered pajdegen, vispa ihop margarin och mjöl. tillsätt vattnet, vispa ihop degen.
Låt den vila ikylen ca. 30 min.

Sätt ugnen på 225°C.
Tryck ut pajdegen i en pajform ca. 20 cm ø, ända upp lite över kanten.
Picka lite med en gaffel i botten.
Förgrädda pajskalet i 10 min. mitt i ugnen.

Vispa ihop ägg, ost och grädde.
Blanda i köttfärsen och kryddorna.

Lägg purjolöken och spenaten i pajskalet.
Häll över köttfärs-äggblandningen.

Skiva tomaten och lägg överst, tryck ner den lite i smeten.

Grädda mitt i ugnen i 15-20 min. tills pajen fått fin färg och äggblandningen stannat (stelnat).

Servera med en fräsch sallad 🙂

Print Friendly, PDF & Email
Warning: Division by zero in /customers/2/6/d/cafel9.se/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 1379

Kommentera