Hallonmousse med mangogelétäcke

Han måste ju få efterrätt också! Mmmmums!

Hallonmousse_mangogele

Hallonmousse med mangogelétäcke   6 port.

200 gram hallon
1/2 dl gelésocker
50 g färskost
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker

150 gram mango
1 dl vatten
1 dl gelésocker

Koka upp hallonen och mosa dem med en visp.
Rör i gelésockret och koka i 30 sekunder till en minut.
Låt svalna.

Under tiden vispar du färskosten, vaniljsocker och grädden. Det behövs inte göras i två steg, lägg bara ner osten i grädden och vispa det tjockt.
Rör ner hallonblandningen. Häll upp moussen i portionsskålar. Ställ in dem i kylen.

Finhacka mangon. Häll på vattnet. Låt koka upp och koka ca 3 min.
Rör i gelésockret och koka i 30 sekunder till en minut.
Låt svalna.
Bred ut gelén över moussen och ställ in dem i kylen en timme.

Dekorera med ett hallon och ett citronmelissblad.

Njut nu 😀

Grundreceptet till moussen hittade jag på Söta saker

Print Friendly, PDF & Email
Warning: Division by zero in /customers/2/6/d/cafel9.se/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 1379

Kommentera