Basilikapannacotta med jordgubbscoulie

För länge sedan var hela släkten på Trosa Stadshotell och till dessert åt jag något som öppnade för mig en ny värld av smaker: Basilikaparfait med jordgubbscoulie. MUMS!!!
Jag har gjort det här hemma ett antal gånger och häromdagen när jag blev sugen på det men var lite lat, kom jag upp med tanken:

Basilikapannacotta

Basilikapannacotta med jordgubbscoulie                       4 port.


Pannacotta:
4 dl matlagningsgrädde
1 dl gelésocker
2 tsk vaniljsocker

Blanda allt i en kastrull, låt koka upp, låt koka 30 sekunder. Obs! Vispa i botten HELA tiden så det inte bränner fast.

Finhacka 4 stora kvistar basilikaBasilikapannacotta_m_jordgubbe
Blanda i det i pannacottan.

Häll upp i fyra portionsskålar/glas.
Låt svalna lite, ställ in dem i kylen tre timmar.

Jordgubbscoulie:
Mixa 250 g jordgubbar med 0,5 dl socker och häll över ena halvan av pannacottan.

Dekorera med basilika och servera.

Glöm inte att njuta! 😉

Print Friendly, PDF & Email
Warning: Division by zero in /customers/2/6/d/cafel9.se/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 1439

Lämna ett svar