Äppeldinkelpaj

Som ni nog märkt vid det här laget så älskar jag paj, framförallt äppelpaj, det är min favorit ♥. Så idag ville jag göra min kära äppelsmulpaj, med ny touch! Rådfrågade mina vänner på Facebook och fick mig lite idéer, och det bästa av allt var att jag fick idéer till framtida pajer, jag måste bara fixa hem lite ingredienser! 🙂

Äppeldinkelpaj3

Äppeldinkelpaj   8 port.

5 äpplen
0,5 dl farin- eller mörkt muscovadosocker
1,5 tsk kardemumma
1,5 tsk kanel
2 msk flytande margarin

150 g smör/margarin
1,5 dl farin- eller mörkt muscovadosocker
2,5 dl grahamsmjöl
3,5 dl dinkelgryn
1,5 msk vatten

Sätt ugnen på 190°C.

Skala och klyfta äpplena i klyftor, dela dem på 3-4 bitar.
Häll dem i en pajform ca. 25 cm ø
Häll över socker, kardemumma, kanel och margarin.
Blanda runt detta så alla ytor på äpplena täcks.

Äppeldinkelpaj1

Vispa smör/margarin, grahamsmjöl, dinkelgryn och socker med elvisp.
Vispa i vattnet till en smuldeg.

Finfördela detta över äppelblandningen.

Äppeldinkelpaj2

Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 25 min. tills den fått en mörk gyllenbrun färg.

Jättegott knaster blir det av de lite hårdare dinkelgrynen!!! 🙂

Servera direkt med vaniljvisp, lättsmält vaniljglass eller vanilj-crème fraîche!

Vanilj-crème fraîche
Blanda i vaniljsocker i lätt-crème fraîche efter smak.
1 tsk per dl tycker jag är lagom.

Print Friendly, PDF & Email
Warning: Division by zero in /customers/2/6/d/cafel9.se/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 1439

Lämna ett svar