Morotskaka

Idag när jag satt ute på altanen med vår engelske gäst blev jag så sugen på en morotskaka. Resolut gick vi in och bakade och avnjöt den i solen. 🙂

Morotskaka   

Morotskaka

2 st ägg
2 dl socker
100 g margarin/smörMorotskaka_kardemumma
2 dl vetemjöl (2,5 dl glutenfri mjölmix)
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel (eller 1 tsk kardemumma)
3 dl morötter, finrivna

Sätt ugnen på 175°C.

Vispa ägg och socker fluffigt.
Smält margarinet/smöret.
Blanda ihop alla ingredienser.

Smörj en form ca 18×25 cm / ca. 24 cm ø
Mjöla formen.
Häll i smeten och grädda mitt i ugnen 25 min.

Låt svalna.

Frosting:
200 g färskost
1 msk flytande margarin
1 dl morötter, finrivna
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl florsocker

Blanda alltihop till en jämn smet.
Bred den över den avsvalnade kakan.
Garnera med några tunna morotsstrimlor.

Mumsa i er 🙂

Print Friendly, PDF & Email
Warning: Division by zero in /customers/2/6/d/cafel9.se/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 1439

Lämna ett svar