Flygande Jacob

Så här lagom till påsk tyckte vi att det passade med Flygande Jacob, en enkel, god klassiker 🙂
Info: Namnet Flygande Jacob kommer från rättens upphovsman, Ove Jacobsson, som var verksam inom flygfrakten.

Flygande_Jakob3    Flygande_Jakob4

Flygande Jacob   4 port.

3 dl visp- eller mellangräddeFlygande_Jakob5
ca. 1 dl chilisås
(ev. 200 g färskost vitlök och örter) som i denna —->
2-3 st kycklingfiléer 500 g
1 paket bacon
2 st bananer
1 dl jordnötter eller cashewnötter
curry eller grillkrydda
salt
svartpeppar

Sätt ugnen på 200°C.

Strimla baconet och stek det knaprigt i en stekpanna. Lägg upp på hushållspapper för att rinna av.

Tärna kycklingen. Fräs den i en stekpanna i baconfettet, krydda med curry eller grillkrydda.
Lägg kycklingen i en ugnssäker form.
Skala och skiva bananerna.
Lägg banan ovanpå. Strö över baconet.

Flygande_Jakob1

(Dags att sätta på riset)
Vispa grädden (och ev. färskost samtidigt). Rör ihop grädde, chilisås, lite salt och peppar, smaka så det blir lagom starkt i din smak.
Bred grädden över kycklingen och bananerna.

Flygande_Jakob2

Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter.

Tag ut kycklingen och servera med ris, valfria grönsaker och nötter direkt på tallriken.

Jag tycker gröna ärtor är väldigt vackert till 🙂

Print Friendly, PDF & Email
Warning: Division by zero in /customers/2/6/d/cafel9.se/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 1439

Lämna ett svar