Daimbollar

Jag läste en av grabbarnas Facebook-status en sen kväll ”Jag har ätit en Daimboll idag!”
Det lät ju frestande, google hade inga recept för det var ju en sån där kondis-bit, jag läste vad det var på tillverkarens hemsida, sen kunde jag inte sova den natten, för jag skapade recept 😉

De fick högsta betyg av den som skrivit statusen: ”Dina var mycket godare än de köpta!”
Tack för det Mini min ♥

Har du ca. 5-6 timmar till övers och är sötsakssugen kan jag rekommendera dig att baka lite Daimbollar 🙂

Daimbollar

Daimbollar ca. 40 st.

Mandelkrokant:
1 dl grädde
1 dl socker
1 dl ljus sirap
1 dl finhackad mandel

Havrebollar:
6 dl havregryn
200 g margarin
1,5 dl socker
1 msk kakao
1 msk vaniljsocker
3/4 dl mjölk

300 g mjölkchokladdb1

Koka stenhård knäck av grädden, sockret och sirapen.
Detta tar lång tid.
Blanda i mandeln.
Bred ut den tunt på en teflonbakduk.
Låt stelna.

Medan knäcken stelnar blandar du allt utom mjölken till havrebollssmeten i en matberedare, ha i mjölken, blanda igen.
Låt svalna i kylen ca en timme.

Slå sönder mandelkrokanten med en mortelstöt mellan två teflonbakdukar tills den är finfördelad.

db3    db5

Blanda i mandelkrokanten i havrebollsmeten,
Rulla 2-cms bollar, lägg på fat och kyl dem igen.

Smält chokladen i vattenbad. (Viktigt! Ta bara 100 g i taget, chokladen blir snabbt förstörd av havrebollssmeten annars.)
Doppa bollarna i chokladen. Lättast är att fiska upp dem med en gaffel.
Lägg dem isär på bakpappersklädda fat.
Kyl igen.

Ät och njut!!!
Smaklig mums 😀

Print Friendly, PDF & Email
Warning: Division by zero in /customers/2/6/d/cafel9.se/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 1439

Lämna ett svar