Tiropitakia – fetaostrullar

I fredags beställde vi hem mat från vår lokala grekiska restaurang och deras Tiropitakia – fetaostrullar är så goda så jag bestämde mig för att göra egna. De blev jättebra! ?????

Tiropitakia – fetaostrullar 20-22 st.

1 pkt filodeg

Fyllning:
300 g fetaost
250 g keso/cottage cheese
2 ägg
svartpeppar
timjan
vitlökspulver

olja

Sätt ugnen på 220°C.

Smula sönder fetaosten. Blanda i resten av ingredienserna (inte filodeg och olja).
Rulla ut filodegen.
Ett ark räcker till två ostrullar.
Pensla halva arket med olja och vik det på mitten, klipp det i två delar.
Lägg på ca 2 msk fyllning i ena änden, vik in sidorna och rulla ihop.
Lägg rullarna med skarven nedåt på en bakplåtspappersklädd plåt.
Pensla rullarna med olja.
Grädda i övre halvan av ugnen ca 15-20 minuter tills de är gyllenbruna.

Servera med tzatziki och sallad.
Smaklig måltid!

Tips! Filodeg går att frysa, annars kan du göra till exempel baklava eller börek.

Print Friendly, PDF & Email