Pulled pork

Det har ju varit en riktig hype med Pulled pork, så jag kände att det var dags att laga det jag med. (Jag har ätit det, men det var långt före hypen och jag visste inte att det hette så.)
Med 3 hungriga tonåringar hemma, så försvann 1,25 kg kött i en virvelvind 😉
De flesta gör PP på fläskkarré, men då jag har lite svårt för fett och hinnor tog jag en stor fläskytterfilé och det funkade perfekt!
Hjälp och idéer fick jag av Mary Younkin på Barefeet in the kitchen, Thank you!!! 😀 Min favoritmatblogg!

Pulled_pork_3    Pulled_pork_plate

Pulled pork   5 port.

1,25 kg fläskytterfilé

Dag 1:
Gör en marinad av:

1 dl Xanté
1 dl farinsocker
5 pressade vitlöksklyftor
0,5 msk chili flakes
1 msk paprikapulver
1 msk spiskummin
1 msk koriander
1 tsk salt
1 krm Liquid smoke

Blanda alltihop.
Hacka i köttet så det blir lite hål.
Häll marinaden över köttet och täck över det och ställ in det i kylen i ca. 12 timmar.

Pulled_pork_1Dag 2:

1 skivad lök
2 dl sweet chili-sås
1 msk Worchestershiresås

Lägg lergrytan i blöt i ca. 20 min.


Skiva löken tunt och lägg i botten av lergrytan.

Lägg i köttet med fettsidan uppåt.
Häll sweet chili- och Worchestershiresåsen i marinaden, blanda och häll det över köttet.

Ställ in lergrytan på nedersta falsen i kall ugn och sätt ugnen på 150°C.Pulled_pork_2
Efter 2,5 timmar tar du ut och öser köttet.
Låt stå 1 timme till.
Häll av nästan all marinaden genon en sil i en kastrull för att göra sås.
Ställ in grytan i 25 min till i 200°C för att få lite yta på köttet.


Skär köttet i 4cms-skivor och dra isär köttet med två gafflar.

Jag serverade med klyftpotatis, rostade morötter, sallad och marinaden som jag kokat upp med 2,5 dl matlagningsgrädde och rett av.

Jättegott!

Print Friendly, PDF & Email