Persiljebiffar, grönpeppargräddsås, sötpotatismos

Jag fick en önskan om ”riktig mat” och gjorde platta persiljejärpar med grönpeppargräddsås, sötpotatismos och smörfräst spenat. Jättegott! ”Jag är jättenöjd!”

Persiljebiffar, grönpeppargräddsås, sötpotatismos

Förbered moset, hälften sötpotatis och hälften vanlig potatis.

Persiljebiffar 20 st.

400 g nöt- eller blandfärs
1 gul lök
1 dl finhackad persilja
1 ägg
1 svampbuljongtärning
0,5 dl varmt vatten
0,5 dl ströbröd
herbamare
svartpeppar

Lös upp svampbuljongtärningen i det varma vattnet, blanda i ströbrödet och låt svalna lite.
Finhacka löken.
Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet.
Smaka av kryddningen.

Rulla smeten till biffar.

Stek dem i smör eller margarin på medelhög värme (jag hade 4/6) och vänd dem när de är gyllenbruna.

Lägg över dem i en form med lock så de håller värmen.

Spar spadet från potatisen till såsen.

Gör grönpeppargräddsåsen i pannan efteråt.
Diska INTE pannan utan häll i 3 dl potatisvatten och vispa ur pannan.
Häll på följande i vattnet:
3 dl grädde
0,5 msk crema di balsamico hallon
2 msk maizena redning
2 tsk soja
herbamare och mald torkad grönpeppar.
Smaka av och låt koka ihop till en god, krämig sås.

Gör ett mos av potatisen med smör och lite potatisvatten, salt och peppar.

Servera biffarna med såsen och sötpotatismos. 🙂

Print Friendly, PDF & Email