Pad thai

Jag fick beställning på thai-mat. Okej, då gör jag Pad thai. Mmm, jättegott, blev betyget!

Pad thai 3 port.

(Detta hade jag, ta det protein och grönsaker du vill ha)

2 kycklingfiléer
2 port. nudlar
1 ägg
1 morot
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½ gul paprika
½ röd paprika
4 rädisor
1 dl jordnötter

Sås:
2 msk fisksås
1 msk mirin
1 msk ljus soja
1 msk socker
1 msk limejuice
1 dl vatten
1-2 tsk srirachasås
svartpeppar

sesamolja

bladpersilja

Strimla kycklingen och grönsakerna. Grovhacka vitlök och jordnötter.
Blanda ihop såsen.

Koka upp vatten och blötlägg nudlarna tills de är al dente, ca 3-4 min., häll av vattnet.
Hetta upp sesamolja i en wok.
Bryn kycklingen. Plocka upp kycklingen.
Woka lök och vitlök i olja i 30 sek.
Lägg i nudlarna och häll över såsen.
När den kokat in puttar du nudlarna åt sidan och knäcker i ägget, rör sönder gulan, låt det stelna och rör runt.
Häll i kyckling, grönsaker och nötter.
Låt grönsakerna bli varma, strö över hackad bladpersilja och servera.

Smaklig måltid 🙂

Print Friendly, PDF & Email