Idag åt vi Kyckling Szechuan! Hemgjord, javisst 🙂
”Blundar jag så känns det som jag sitter på thaien!” Det kallar jag bra betyg! Tack för det! 🙂
Kyckling Szechuan 4 port.
500 g kycklingfilé
1 gul lök
1 påse wokgrönsaker av valfri sort (eller de grönsaker du har tillgång till)
3 dl thai sweet chili-sås
1 dl vatten
ev. 1 msk ostronsås
1 paprika
jasmineris
Strimla kycklingen, löken och paprikan.
Sätt riset på kokning.
Fräs kycklingen i lite olja i en het wok.
När den börjar få lite färg har du i löken och fräser lite till.
Häll över wokgrönsakerna, sweet chili-såsen, ostronsås och vattnet.
Låt bubbla på hög värme 1 ca. 10 min.
Häll i paprikan och låt den bara bli varm.
Servera med det nu färdiga riset, vrid några varv med saltkvarnen över.
Smaklig måltid!