Kålpannkaka

Idag blev det svepanskt: Den japanska kålpannkakan okonomiyaki, med potatis och gräddad som ugnspannkaka, serverad med lingonsylt. Oishii = mums! ??????

Kålpannkaka   3-4 portioner

3 st      ägg
4 dl      mjölk
3 dl      vetemjöl
300-400 g vitkål
5 st      råa potatisar
1 st      medelstor gul lök
1 tsk    salt
1 krm  nymald vitpeppar

Sätt ugnen på 225°C.
Vispa ihopa ägg, mjöl, mjölk och kryddor till en jämn smet.
Strimla och tärna vitkålen.
Finhacka löken.
Skala och grovriv potatisen, blanda ner i smeten med lök och kål.
Smörj en ugnsform 20x30cm, häll i smeten.
Grädda i ca. 25 min. tills den fått en gyllenbrun yta.

 

Print Friendly, PDF & Email