Chorizo- och kesolasagne

Idag bidde det chorizo- och kesolasagne. Mums, vad gott! 🤤🌭🍅🧀🍝

Chorizo- och kesolasagne 4 port.

1 paket färska lasagneplattor (200g)

200 g chorizo (2 korvar)
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
250 g keso

1 tsk grönsaksbuljongpulver
1 tsk oregano
1 tsk basilika
1 tsk paprikapulver stark
1 tsk grillkrydda
½ tsk svartpeppar
salt efter smak
2 msk tomatpuré
1 paket Kelda ostsås
1 dl grädde

125 g riven mozzarella

Hacka chorizon i små tärningar, som majskorn.
Finhacka lök och vitlök.
Blanda ihop alla ingredienser.

Sätt ugnen på 180°C.

Tag en ugnsfast form ca 20×25 cm.
Häll i en del av såsen i formen.
Lägg på ett lager lasagneplattor, du kanske får klippa till dem så de passar formen.
Varva sås och lasagneplattor.
Häll i den sista såsen överst.
Strö på den rivna osten.

Grädda mitt i ugnen i ca. 25 min.

Servera med en god sallad.

Vegetarisk Lasagne

Gör precis som ovan, men byt ut korven mot sojachorizo.

Print Friendly, PDF & Email