Ugnstekt falukorv och sojachorizo

Jag skulle ha hela familjen hemma på middag… Hmm, vad ska jag bjuda på?
I vår familj är vi tokiga i husmanskost och tanken slutade vid: Ugnstekt falukorv och potatismos. Mums!!!
Självklart går det att göra vegetariskt! Jag använde sojachorizo idag 🙂

Ugnstekt-falukorv   Ugnstekt-sojakorv

Ugnstekt falukorv  6 port.

1 falukorvsring 800 g
2 lökar
2 burkar krossade tomater
3 äpplen
ost
svartpeppar
basilika

Sätt ugnen på 225°C
Dela korven på mitten. Ställ korven på den böjda sidan och skiva korven inifrån, skär nästan igenom, när du skurit hela korven så ligger den rak och fin med sina glipor öppna, redo att bli fyllda. Lägg korven i en ugnsfast form.
Skala och tärna löken och äpplena. Lägg dem runt korven.
Häll tomaterna över korven, lök och äpplen.
Krydda.
Skiva ost över korven.

Till sojachorizon gör du likadant. Jag tog lite av lök, äpplen och tomat innan jag hade resten på falukorven.

Ugnstek mitt i ugnen ca. 25 min. tills osten fått fin färg.

Servera med hemgjort potatismos och en sallad!

Smaklig måltid 😀

Print Friendly, PDF & Email
Warning: Division by zero in /customers/2/6/d/cafel9.se/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 1379

Kommentera