Trädgårdsbärsmousse

I lördags var jag så brutalt sugen på efterrätt.
Det skulle vara gott, smaskigt och fräscht på samma gång…
Efter titt i kyl och frys fick det bli en trädgådsbärsmousse!
Trädgårdsbär: Svarta och röda vinbär, hallon, jordgubbar, björnbär och blåbär 🙂

Trädgårdsmousse2    Trädgårdsmousse1

Trädgårdsbärsmousse   8 port.

200 gram trädgårdsbär
1/2 dl gelésocker
100 g färskost
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker

150 gram trädgårdsbär
1 dl vatten
1 dl gelésocker

Koka upp den första omgången bär och mosa dem med en visp.
Rör i gelésockret och koka i 30 sekunder till en minut.
Låt svalna.

Under tiden vispar du färskosten, vaniljsocker och grädden. Det behövs inte göras i två steg, lägg bara ner osten i grädden och vispa det tjockt.
Rör ner bärblandningen. Häll upp moussen i portionsskålar. Ställ in dem i kylen.

Tag nästa omgång bär. Häll på vattnet. Låt koka upp och koka ca 3 min.
Rör i gelésockret och koka i 30 sekunder till en minut.
Låt svalna.
Bred ut gelén över moussen och ställ in dem i kylen en timme.

Dekorera med ett citronmelissblad.

Njut nu :D

Print Friendly, PDF & Email
Warning: Division by zero in /customers/2/6/d/cafel9.se/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 1439

Lämna ett svar